Edit: niestety machnąłem się w temacie i chodzi o 26lat a nie 16 lat. Czy jest możliwość jakoś to poprawić? Witam, po przeczytaniu całego stosu artów na forach, przejrzeniu wielu przykładowych diet postanowiłem ułożyć własną dietę, o której sprawdzenie i korektę proszę. Wiek: 26 lat; Wzrost: 182 cm; Waga: 70kg; Typ: Ekto; Sylwetka: szczupła (żeby [...]
Witam. Mam do oceny plan żywieniowy na najbliższy okres, tzn. dieta wysokobiałkowa + suplementy. Wcześniej byłem na cyklu z wykorzystaniem między innymi Dymatize Xpand i Xpand Energized. Więc przejdźmy do rzeczy. Wiek: 20 lat Wzrost: 170cm Waga: ~70kg Suplementy, które zamierzam zakupić: - Bsn No-Xplode - Pvl Mutant Mass - Ultimate Nutrition [...]
[...] powodujących zabarwienie pokarmów roślinnych). Beta-karoten zabarwia n pomarańczowo: dynie, marchew, melony i słodkie ziemniaki. Występuje również w ciemnozielonych warzywach, takich jak szpinak i brokuły (ciekawostka: dominujący kolor zielony maskuje w tych warzywach, „słabszy" pomarańczowy). O wiele istotniejszą niż zabarwienie jest [...]
[...] swoją pierwotną strukturę. Tak jak nasi przodkowie nie jedli „niskotłuszczowego" karibu, my nie musimy spożywać omletu przyrządzonego wyłącznie z białek). „Niezdrowe" warzywa praktycznie nie istnieją, ale niektóre z nich to prawdziwe megagwiazdy. Każde warzywo z rodziny kapustowatych - brokuł, kapusta, brukselka, jarmuż - zawiera duże [...]
[...] sałatki. Obiad: ryże najlepsze :), mięsko, rybki oliwa z oliwek, ziemniaczki, Przed treningiem: To co na obiad :) Po treningu: koktajle, omlety, mięsko, rybka, ryż, warzywa Kolacja: Twaróg, tuńczyk, chlebki, jajeczka ciastka, mleko, płatki owsiane, masło, serki. To jest trening do oceny waszej o te odżywki tez proszę :) każda porada [...]
[...] mam świadomość że będę dokonywał modyfikacji w miarę własnych potrzeb. A tak to będzie wyglądało: 1.posiłek jajka,orzechy/oliwa z oliwek 2.posiłek mięso/ryba, orzechy/oliwa, warzywa 3.posiłek mięso/ryba, orzechy/oliwa, warzywa 4.posiłek przed treningowy mięso/ryba, ryż, orzechy/oliwa, warzywa TRENING - zaraz po zakończeniu odżywka białkowa na [...]
[...] jajka, wieprzowina i jagniecina, wieprzowina, ryby) tluszcz (maslo klarowane, oliwa z oliwek, olej z awokado, smalec, orzechy makadamia), awokado) i zielone/czerwone warzywa. Z wegli: ziemniaki, bataty, buraki, dynie. Troche nabialu - glownie pelnotluste sery zolte, biale i plesniowe, czasem feta i Mozzarella. Jogurt grecki. Jak jestem w [...]
[...] i wps.(1983), DO KLASY NAJWYŻSZEJ,czyli I. Znaczy to, że codziennie w jadłospisie znajdowało się mleko i jego przetwory. Dwa lub trzy razy dziennie podawano zawodnikom warzywa i owoce. Posiłki z jednoczesnym udziałem białka zwierzęcego i warzyw były spożywane dwu- lub trzykrotnie w ciągu dnia. Jadłospisy te, wykazywały jednak drobne [...]
[...] które winny znajdować się w harmonogramie żywieniowym każdego dnia. Przyprawiając posiłki nie należy stosować soli, sosów, majonezu, keczupu. Dozwolone natomiast są warzywa w dowolnej ilości, zioła (przyprawy), pieprz, oliwa. Nie przesadzaj z ziemniakami, burakami, gotowaną marchwią, fasolą, groszkiem, kukurydzą, czy kasztanami. [...]
[...] - koniecznie komosa ryżowa -Płatki owsiane -płatki jaglane -bataty -białe ziemniak w małej ilości i tylko potreningowo od czasu do czasu -koncentrat pomidorowy 30% -warzywa: -sałaty – różne rodzaje - kalafior, brokuł, ogórek , zielony, pomidor, papryka , marchew i cała reszta -owoce - przeróżne Źródła białka jakie będę stosować: -jajka [...]